Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2018 | Arbeid & inkomen | Uitgave 1/2018

Geron 1/2018

Langdurige werkloosheid onder 50-plussers: feiten en mogelijke oplossingen?

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Boukje Cuelenaere, Natalia Kieruj, Annet De Lange, Sarah Detaille
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Drs. Boukje Cuelenaere is hoofd Survey Onderzoek bij CentERdata in Tilburg. Zij is projectleider van het onderzoek levensloopbanen van werkloze 50-plussers.
Dr. Natalia Kieruj is survey onderzoeker bij CentERdata in Tilburg.
Dr. Annet de Lange werkt als lector human resource management bij de hogeschool Arnhem en Nijmegen en als affiliate professor bij de Vrije Universiteit van Amsterdam. Verder is zij als visiting professor verbonden aan de Universiteit van Stavanger en NTNU Trondheim in Noorwegen.
Dr. Sarah Detaille is associate lector Regionale Arbeidsmarkt en Onderwijs bij het Lectoraat Human Resource Management. Ze is gepromoveerd aan de medische faculteit van de UvA (Coronel Instituut) en heeft een master op het gebied van Sociologie. Tevens heeft zij een 3-jarig postdoctoraal programma afgerond op het gebied van Work Disability Prevention CIHR Strategic Training Program aan de Dalla Lana school of Public Health, Toronto.

Samenvatting

Blijven doorwerken tot aan de pensioenleeftijd is niet vanzelfsprekend. Werknemers boven de 50 hebben een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt terwijl ze nog meer dan 15 jaar werkzaam leven voor de boeg hebben. Als ouder wordende werknemers werkloos worden, komen ze moeilijk weer aan de slag. Dit probleem is anno 2017 actueel maar het speelt al veel langer.

Log in om toegang te krijgen

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Geron 1/2018 Naar de uitgave

Gedicht

Kruim