Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

11-02-2019 | Gezondheidsvaardigheden | Uitgave 1/2019

Podosophia 1/2019

Lage gezondheidsvaardigheden: een uitdaging

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2019
Auteur:
MSc Amy Dieker

Samenvatting

In Nederland heeft een op de drie mensen beperkte of lage gezondheidsvaardigheden. Dat betekent dat mensen onvoldoende capaciteiten hebben om adviezen over de gezondheid, gezondheidsrisico’s of folders hierover, te interpreteren. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Er zijn diverse manieren om hiermee om te gaan. Een effectieve manier is de teach-backmethode, waarbij de cliënt wordt gevraagd om informatie terug te vertellen. Voor de podotherapeut is het belangrijk dat de praktijk toegankelijk is voor mensen met onvoldoende gezondheidsvaardigheden, onder meer door de teach-backmethode in te bedden in het kwaliteitsbeleid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

Podosophia 1/2019 Naar de uitgave

Patellofemorale pijnklachten

Het patellofemoraal pijnsyndroom