Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | column | Uitgave 10/2017

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 10/2017

Kronkelcurven: Over de noodzaak van praten over kanker

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 10/2017
Auteur:
Anita Kaemingk
Belangrijke opmerkingen
Anita Kaemingk is neuropsycholoog en docent Consultatie en Reflectie aan de Geneeskunde Faculteit van Maastricht University. Ze heeft het lynchsyndroom, een erfelijke DNA-mutatie met een sterk verhoogd risico op dikkedarmkanker en endometriumkanker. In 2013 kreeg ze de boodschap: ‘Je wordt niet meer beter.’ Over haar ziekte heeft ze een aantal columns geschreven voor Arts en Auto. Onlangs heeft ze deze en andere gebundeld in het boekje Over Leven, bespiegelingen van een kankerpatiënt (met een voorwoord van Annette Heffels).

Samenvatting

‘Wat was dat een duidelijk verhaal van je’, zegt de UWV-arts na afloop van het symposium Kanker & Arbeid. Verrast blaas ik op het hete frituurhapje dat ik net in mijn mond wil stoppen. Mijn hoofd loopt nog over van alles wat ik niet verteld heb.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 10/2017 Naar de uitgave

congresverslag

Don’t burn-out!