Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | uitspraken tuchtcollege | Uitgave 10/2017

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 10/2017

Berisping voor een onvoldoende professionele houding

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 10/2017
Auteur:
Bas Sorgdrager

Samenvatting

Een bedrijfsarts die zich gedurende de verzuimbegeleiding te passief heeft opgesteld en een te beperkte taakopvatting heeft gehanteerd krijgt een berisping van het Regionaal Tuchtcollege. De maatregel van berisping is ernstig; in deze zaak gemotiveerd door een onvoldoende reflectief vermogen bij de bedrijfsarts.
Leerpunten zijn in deze zaak het toepassen door het Regionaal Tuchtcollege van het Beroepsprofiel van de bedrijfsarts en de NVAB-leidraad Casemanagement bij ziekteverzuimbegeleiding. De bedrijfsarts heeft bijvoorbeeld een preventieve zorgtaak, namelijk het beschermen, bewaken en bevorderen van de gezondheid, die onvoldoende is geweest en over het casemanagement door de werkgever had de bedrijfsarts nog kritischer kunnen adviseren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 10/2017 Naar de uitgave

congresverslag

Don’t burn-out!