Skip to main content
Top

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Komen er bij verhitten van braadzakken schadelijke stoffen vrij?

Auteur : M. Lim

Gepubliceerd in: Vademecum permanente nascholing huisartsen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Het gebruik van plastic materialen voor verpakking van voedingsmiddelen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Omdat interactie tussen levensmiddel en plastic verpakking mogelijk is, wordt hiernaar regelmatig onderzoek gedaan, onder andere door TNO-Verpakkingen te Delft. Vooral migratie van verbindingen als restmonomeren, additieven en componenten die worden gebruikt als hulpstof bij het polymerisatieproces van plastic, kunnen een toxicologisch risico voor de mens betekenen. Braadzakken zijn echter dusdanig samengesteld dat zij zonder enig bezwaar kunnen worden verhit tot 220°C.
Literatuur
go back to reference Linsen JPH. Interactie tussen voedingsmiddelen en plastic verpakkingsmateriaal. Voedingsmiddelen Technologie 1990; 21: 19-21. Linsen JPH. Interactie tussen voedingsmiddelen en plastic verpakkingsmateriaal. Voedingsmiddelen Technologie 1990; 21: 19-21.
Metagegevens
Titel
Komen er bij verhitten van braadzakken schadelijke stoffen vrij?
Auteur
M. Lim
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8808-0_298