Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2017 | Uitspraken tuchtcollege | Uitgave 7/2017

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 7/2017

Jaarverslag Tuchtcollege 2016

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 7/2017
Auteur:
Bas Sorgdrager

Samenvatting

De Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg en het College van Medisch Toezicht rapporteren jaarlijks over hun activiteiten. Een klacht bij het tuchtcollege is één van de mogelijkheden voor een individu om onvrede over medisch handelen kenbaar te maken. Interne klachtenprocedures zijn doorgaans de eerste stap. In 2016 zijn er in totaal 1646 klachten bij de vijf regionale tuchtcolleges binnengekomen. In de minderheid (28%) worden de klachten na zitting afgehandeld en is uiteindelijk 13% van de klachten gegrond. Relatief het vaakst krijgen psychiaters en orthopeden met tuchtzaken te maken. In 2016 zijn voor 70 bedrijfs- en verzekeringsartsen klachten afgehandeld; 42 bedrijfsartsen en 28 verzekeringsartsen, percentueel dus ongeveer gelijk verdeeld. In de helft van de zaken gaan zij in beroep na beslissing van het Regionaal Tuchtcollege.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2017

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 7/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Van de verenigingen