Skip to main content
main-content
Top

10-05-2017 | Nieuws

IWGDF verandert haar naam in D-Foot International

The International Working Group on the Diabetic Foot (IWGDF) gaat vanaf nu verder onder een nieuwe naam. "De naam is gewoon veel te lang en IWGDF klinkt ook niet echt duidelijk", zei Kristien Van Acker, voorzitter van de IWGDF tijdens een presentatie op de conferentie van de European Wound Mangement Association begin mei in Amsterdam. 


De nieuwe naam wordt D-Foot International, waarbij de D voor Diabetic staat. De werkgroep met daarin onder meer de Nederlandse arts Karel Bakker zette 20 jaar geleden de diabetische voet op de agenda en publiceerde in 1999 voor het eerst de International Consensus on the Diabetic Foot en  de Practical Guidelines on the Management and the Prevention of the Diabetic Foot. Ook stimuleert de werkgroep goed onderzoek en adviseert wetenschappelijke bijeenkomsten zoals het succesvolle vierjaarlijkse International Symposium on the Diabetic Foot.


Onze productaanbevelingen

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Lees verder

Beeldrechten