Skip to main content
Top

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Is er kans op herstel van binoculair (diepte)zien wanneer kinderen met idiopathisch en alternerend scheelzien worden geopereerd?

Auteur : Prof.Dr. B.C.P. Polak

Gepubliceerd in: Vademecum permanente nascholing huisartsen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Herstel van binoculair (diepte-)zien is te verwachten als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan, respectievelijk onder de volgende omstandigheden. Bij infantiel (congenitaal) scheelzien bestaat er een (geringe) kans op enig herstel van het binoculair zien indien:
Literatuur
go back to reference Stilma JS, Voorn ThB. Praktische oogheelkunde. Houten/Diegem: Bohn Stafleu Van Loghum, 1996. Stilma JS, Voorn ThB. Praktische oogheelkunde. Houten/Diegem: Bohn Stafleu Van Loghum, 1996.
go back to reference Lith GHM van. Inzicht in zien. Wegwijs in de oogheelkunde. Lioness Books, 1998. Lith GHM van. Inzicht in zien. Wegwijs in de oogheelkunde. Lioness Books, 1998.
go back to reference Crone RA. Licht-Kleur-Ruimte. De leer van het zien in historisch perspectief. Houten/Zaventem: Bohn Stafleu Van Loghum, 1992. Crone RA. Licht-Kleur-Ruimte. De leer van het zien in historisch perspectief. Houten/Zaventem: Bohn Stafleu Van Loghum, 1992.
Metagegevens
Titel
Is er kans op herstel van binoculair (diepte)zien wanneer kinderen met idiopathisch en alternerend scheelzien worden geopereerd?
Auteur
Prof.Dr. B.C.P. Polak
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8808-0_1593