Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Redactioneel | Uitgave 2/2014

TPO - De Praktijk 2/2014

In transitie naar persoonsgerichte zorg

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Sietsche van Gunst

Samenvatting

Transitie. De Jeugdzorg en de AWBZ zijn in transitie. Onze hele samenleving is in transitie: richting participatiemaatschappij. Maar wat ís transitie eigenlijk? Volgens de Van Dale betekent het woord: overgang. Klinkt erg simpel. Wikipedia doet het begrip meer eer aan: Een transitie is “een structurele verandering die het resultaat is van op elkaar inwerkende en elkaar versterkende ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld economie, cultuur, technologie, instituties en natuur en milieu.” Een bekende transitie uit het verleden, nog steeds volgens Wikipedia, is die van steenkool naar aardgas. Dat was niet niks: de hele maatschappij moest zich aanpassen. Net als bij de overgang van een industriële economie naar onze huidige diensteneconomie. En tussen 1750 en 1960 was er een transitie van een hoog naar een laag sterfte- en geboortecijfer in West-Europa. Denk dus vooral niet te licht over een transitie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

TPO - De Praktijk 2/2014 Naar de uitgave

Journaal

Gezondheid

weet je dit?

Vragen