Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | INTERVIEW | Uitgave 7/2012

Bijzijn XL 7/2012

‘Ik ben een straatvechter’

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 7/2012
Auteur:
Marion Verstraeten
Belangrijke opmerkingen
freelance journalist onder de naam Marion Verstraeten Tekst. Specialisatie: gezondheidszorg. Zij heeft na de hbo-v gewerkt in de psychiatrie en de thuiszorg.
Beeld: Vincent Boon Photography

Abstract

Uit een enquête vanMedisch Contact blijkt dat een meerderheid van de artsen vindt dat ze ongeneeslijk zieken te lang doorbehandelen. In de daarop volgende discussie kwamen verpleegkundigen nauwelijks aan het woord. Erwin Kompanje is van huis uit verpleegkundige. Nu werkt hij als senior onderzoeker en docent in het Erasmus MC in Rotterdam en is hij gespecialiseerd in ethische en maatschappelijke gevolgen van ernstige ziekte.
Hij is tevens aanspreekpunt voor intensivisten en verpleegkundigen van de volwassenen IC voor voorkomende (ethische) problemen en vragen. Volgens de ethicus moet je uitkijken met de algemene stellingname dat iedere ongeneeslijke zieke te lang wordt doorbehandeld. ‘Als dat gevoel hier al heerst, zijn het vooral de verpleegkundigen en niet de artsen die vinden dat de behandeling te lang doorgaat.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2012

Bijzijn XL 7/2012 Naar de uitgave

NIEUWS > VAK EN WETENSCHAP

WEBCAM op de IC

PSYCHOSOCIALE ASPECTEN

Reflecteren levert resultaten

Voorbehouden Handelingen

Toedienen van een hypodermoclyse