Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 10/2005

01-10-2005 | Berichten uit het NCVB

Hypertensie als beroepsziekte, nog nooit zozout gegeten!

Auteur:    

Gepubliceerd in: TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde | Uitgave 10/2005

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Uit een dwarsdoorsnede onderzoek bleek dat werknemers werkzaam in zoutpannen een significant hogere bloeddruk hadden dan zij die verder uit de buurt ervan werkten, zoals uit onderstaande tabel blijkt.
Voetnoten
1
Haldiya KR, Mathur ML, Sachdev R, Saiyed HN. Risk of high blood pressure in salt workers near salt milling plants: a cross-sectional and interventional study. Environ Health 2005; 4(1): 13.
 
Metagegevens
Titel
Hypertensie als beroepsziekte, nog nooit zozout gegeten!
Auteur
   
Publicatiedatum
01-10-2005
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde / Uitgave 10/2005
Print ISSN: 0929-600X
Elektronisch ISSN: 1876-5858
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03074262

Andere artikelen Uitgave 10/2005

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 10/2005 Naar de uitgave