Skip to main content
Top

2012 | OriginalPaper | Hoofdstuk

15. Hooikoorts En Voeding: Hoe Zit Het Ook Al Weer Met Die Kruisreacties?

Auteur : Dr. H de Groot

Gepubliceerd in: Casusboek allergie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

Jeuk in de mond – het zogenoemde oraal allergiesyndroom (OAS) – bij voeding bij iemand die hooikoorts heeft, is zeer suggestief voor een kruisreactie.
Literatuur
go back to reference Lucassen PLBJ, Albeda FW, Reisen MT van, Silvius AM, Wensing C, Luning-Koster MN. NHG-Standaard Voedselovergevoeligheid. Huisarts Wet 2010;53:537-53.CrossRef Lucassen PLBJ, Albeda FW, Reisen MT van, Silvius AM, Wensing C, Luning-Koster MN. NHG-Standaard Voedselovergevoeligheid. Huisarts Wet 2010;53:537-53.CrossRef
go back to reference Sicherer SH. Clinical implications of cross-reactive food allergens. J Allergy Clin Immunol 2001;108:881-90.PubMedCrossRef Sicherer SH. Clinical implications of cross-reactive food allergens. J Allergy Clin Immunol 2001;108:881-90.PubMedCrossRef
Metagegevens
Titel
Hooikoorts En Voeding: Hoe Zit Het Ook Al Weer Met Die Kruisreacties?
Auteur
Dr. H de Groot
Copyright
2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9902-4_47