Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2018 | Casuïstiek | Uitgave 1/2018

Huisarts en wetenschap 1/2018

Het hymen, een delicate kwestie

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Annemarie Semeijn, Ingrid Elfering
Belangrijke opmerkingen
Semeijn A, Elfering IM. Het hymen, een delicate kwestie. Huisarts Wet 2018;61[1]:60-2.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Het aantal Nederlandse vrouwen met een migratieachtergrond stijgt en zij kunnen huisartsen confronteren met verzoeken om een maagdelijkheidsverklaring of hymenreconstructie. Dat stelt de arts voor een dilemma: een valse verklaring of onnodige ingreep weigeren is medisch juist, maar kan de vrouw blootstellen aan geweld of verstoting. Deze nascholing geeft handvatten om met dit dilemma om te gaan. Met counseling en voorlichting kan men de vrouw helpen een passende oplossing te vinden. Als de vrouw gevaar loopt, kan de huisarts overwegen toch een maagdelijkheidsverklaring te formuleren. Als de wens tot hymencorrectie aanhoudt, moet de huisarts deze respecteren en de vrouw verwijzen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Huisarts en wetenschap 1/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Infobesitas