Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Studentenprijs | Uitgave 1/2018

Vakblad Sociaal Werk 1/2018

Het belang van fysiek contact in hulpverleningsrelaties met cliënten met een eetstoornis: ‘Ik zie jou’

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 1/2018
Auteur:
Lisa van Bentum
Belangrijke opmerkingen
Lisa van Bentum is in juni 2017 afgestudeerd als SPH’er en GGZ-agoog. Zij werkt met kinderen met gedragsproblemen en zet zich in voor (toekomstig) professionals om op zichzelf als persoon te reflecteren met als doel openheid, eerlijkheid en menselijkheid binnen de zorg te bevorderen. Zij heeft hiervoor een spel ontwikkeld en geeft gastlessen binnen Hogeschool Utrecht.

Samenvatting

Is binnen een hulpverleningsrelatie een knuffel of een arm om de schouder passend? Volgens Lisa van Bentum wel. Een aanraking kan erkenning en geborgenheid bieden, waar bij uitstek veel cliënten met een eetstoornis behoefte aan hebben. Zulk fysiek contact kan het herstel van de cliënt bevorderen. Lisa spreekt uit ervaring en stelt voorwaarden. Met haar interessante stellingname wint zij de Studentenprijs van het Vakblad Sociaal Werk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Vakblad Sociaal Werk 1/2018 Naar de uitgave