Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Internationaal | Uitgave 1/2018

Vakblad Sociaal Werk 1/2018

‘We hebben nu veel meer verantwoordelijkheid’ Cost sharing project in Ghana

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 1/2018
Auteur:
Jolien Stoop
Belangrijke opmerkingen
Jolien Stoop (24) is sociaal pedagogisch hulpverlener en volgde de minor International Development Work aan de Hogeschool Utrecht. Ze is betrokken bij het cost sharing project dat zij in samenwerking met Ghanese collega’s in Tamale, een stad in het noorden van Ghana, uitvoerde bij de organisatie CPYWD.

Samenvatting

‘Now we can take our own responsibility’, zo zei een vader naar aanleiding van het cost sharing project in Ghana. Het is een sociaal werkproject waarin eigen verantwoordelijkheid en samenwerking gestimuleerd wordt. Het resultaat mag er zijn: minder hulpafhankelijkheid, het doorbreken van verwachtingspatronen, meer betrokkenheid van ouders bij de schoolgang van hun kinderen en betere lesmaterialen waardoor de leraren en kinderen school plezieriger ervaren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Vakblad Sociaal Werk 1/2018 Naar de uitgave

Boeken

Boeken