Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2019 | EBP | Uitgave 5/2019

Nursing 5/2019

Helpt een voorlichtingsvideo patiënten bij de keuze wel/niet reanimeren?

Tijdschrift:
Nursing > Uitgave 5/2019
Auteurs:
Ellen Ettema-Jansen, Nina Muller, Rogier Buurs
Belangrijke opmerkingen
In het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn bekijken verpleegkundigen hoe je met evidence based practice (EBP) en klinisch redeneren bedside problemen op kunt lossen.
*Ellen Ettema-Jansen is ccuverpleegkundige op de ehh/ccu, Nina Muller oncologieverpleegkundige op de longafdeling. Beiden werkzaam bij het Dijklander Ziekenhuis, locatie Hoorn. Rogier Buurs is docent verpleegkunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Contact: e.ettema@westfriesgasthuis.nl of r.buurs@hva.nl. Dit artikel is een ingekorte versie van het origineel.

Samenvatting

Elke patiënt op een verpleegafdeling van de Dijklander Ziekenhuizen in Noord-Holland krijgt tijdens de opname de vraag of hij gereanimeerd wil worden. Het is vooral de arts die hierover informatie geeft en het antwoord wordt mede bepaald door de ernst van de situatie en de kwaliteit van de communicatie. Voor patiënten met een ernstige aandoening of comorbiditeit zijn de resultaten van een reanimatie zeer matig. Het aantal gereanimeerde patiënten dat levend het ziekenhuis verlaat, daalt met de leeftijd van 19% (70-80 jaar), naar 12% (90 jaar en ouder).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TVZ en TVV online Buurtzorg

BSL Academy hbo-V flex HR 2021-2024

BSL Academy hbo-V flex HR 2021-2022

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2019

Nursing 5/2019 Naar de uitgave

Nursing challenge

Metformine

Nursing challenge

Ileus