Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Nursing 5/2019

01-05-2019 | Achter het nieuws

‘Ziekenhuiszorg voor mensen met dementie onder de maat’

Auteur: Nienke Berends

Gepubliceerd in: Nursing | Uitgave 5/2019

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De zorg in het ziekenhuis voor mensen met dementie kan beter. Dat concludeert Alzheimer Nederland op basis van onderzoek onder 400 mantelzorgers.

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TVZ en TVV online Buurtzorg

BSL Academy hbo-V flex HR 2021-2024

BSL Academy hbo-V flex HR 2021-2022

Literatuur
1.
go back to reference Ziekenhuizen en dementie, onderzoek naar de ervaringen van mensen met dementie en mantelzorgers met de geheugenpoli en opname in het ziekenhuis – Onderzoek van Susanne van den Buuse (Alzheimer Nederland) en Annette Keuning (NHL Stenden Hogeschool en Rijksuniversiteit Groningen), april 2019. Te vinden op www.​alzheimer-nederland.​nl. Ziekenhuizen en dementie, onderzoek naar de ervaringen van mensen met dementie en mantelzorgers met de geheugenpoli en opname in het ziekenhuis – Onderzoek van Susanne van den Buuse (Alzheimer Nederland) en Annette Keuning (NHL Stenden Hogeschool en Rijksuniversiteit Groningen), april 2019. Te vinden op www.​alzheimer-nederland.​nl.
2.
go back to reference Dementie als comorbiditeit in het ziekenhuis. Addendum, Verenso 2015. Een samenvatting van de belangrijkste aanbevelingen op de richtlijn Diagnostiek en Behandeling van Dementie. Dit addendum beperkt zich tot patiënten met dementie als comorbiditeit in het ziekenhuis. Www.​verenso.​nl > kwaliteit en richtlijnen > richtlijnendatabase > dementie als comorbiditeit in het ziekenhuis addendum Dementie als comorbiditeit in het ziekenhuis. Addendum, Verenso 2015. Een samenvatting van de belangrijkste aanbevelingen op de richtlijn Diagnostiek en Behandeling van Dementie. Dit addendum beperkt zich tot patiënten met dementie als comorbiditeit in het ziekenhuis. Www.​verenso.​nl > kwaliteit en richtlijnen > richtlijnendatabase > dementie als comorbiditeit in het ziekenhuis addendum
Metagegevens
Titel
‘Ziekenhuiszorg voor mensen met dementie onder de maat’
Auteur
Nienke Berends
Publicatiedatum
01-05-2019
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Nursing / Uitgave 5/2019
Print ISSN: 1381-5911
Elektronisch ISSN: 2468-1431
DOI
https://doi.org/10.1007/s41193-019-0068-2