Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2017 | Proefschriftbespreking | Uitgave 7/2017

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 7/2017

Evaluatie van activiteitenbeperkingen bij personen met reumatoïde artritis in het kader van de bestaande wettelijke referentiekaders in België

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 7/2017
Auteur:
Karolien van Nunen
Belangrijke opmerkingen
Xavier Janssens*. Promotor: prof. dr. F. De Keyser. Universiteit Gent, België, 2 juni 2015.
* Prof. dr. Xavier Janssens heeft ruim 30 jaar expertise als reumatoloog. Meer achtergrondinformatie over zijn werk en visie is terug te vinden in een interview in TBV 5 (mei 2017).

Samenvatting

Reumatoïde artritis (RA) is, met een hoge incidentie en prevalentie, de belangrijkste ziekte binnen de groep van chronische, auto-immuungemedieerde reumatische aandoeningen. Belgische RA-patiënten kunnen beroep doen op verschillende ondersteunende maatregelen die de zelfredzaamheid, maatschappelijke participatie en financiële draagkracht bevorderen. Om de nood en toewijzing van deze maatregelen te evalueren, bestond er geen gevalideerd meetinstrument. Aan deze lacune komt dit proefschrift tegemoet.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2017

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 7/2017 Naar de uitgave