Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Nascholing | Uitgave 6/2014

Tijdschrift voor praktijkondersteuning 6/2014

Enkele praktische wenken bij chronische nierschade

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 6/2014
Auteur:
Mattees van Dijk
Belangrijke opmerkingen
Auteursgegevens
Huisartsencentrum De Cordes, De Cordesstraat 111, 3151BK, Hoek van Holland: dr. M.J. van Dijk, kaderhuisarts diabetes en redactielid Tijdschrift voor praktijkondersteuning (NHG).
Correspondentie: drvdijk@huisartsendecordes.nl.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets gemeld.
Reageren?
Jullie mening is belangrijk voor ons. Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via tpo@nhg.org of of via twitter @TPOnhg.

Samenvatting

Chronische nierschade (CNS) is een serieus gezondheidsprobleem geworden door de vergrijzing en het toenemen van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekte en diabetes. Nierschade wordt pas symptomatisch in het eindstadium. Het is daarom belangrijk om al in een veel eerder stadium te screenen op nierschade bij risicogroepen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Tijdschrift voor praktijkondersteuning 6/2014 Naar de uitgave

Farmacotherapie

Metformine