Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2015 | Feedback post | Uitgave 2/2015

Tandartspraktijk 2/2015

Duizeligheid door lokale anesthesie?

Onbekend type? Verwijs naar de huisarts

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2015
Auteur:
prof. dr. Luzi Abraham-Inpijn
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. L. Abraham-Inpijn is emeritus hoogleraar Inwendige geneeskunde en Algemene pathologie aan de faculteit geneeskunde UvA, mede ten behoeve van de Tandheelkunde. Tot op heden is zij verbonden aan de Divisie A (Interne Geneeskunde) van het Amsterdams Medisch Centrum.
Met dank aan collega W. G. Brands, die zoals altijd bereid was de juridische kant van deze casus met zijn kennis te ondersteunen.
Voor al uw medische vragen uw patiënten betreffend, kunt u uitsluitend zélf (dus niet uw patiënten) rechtstreeks contact opnemen met prof. dr. L. Abraham-Inpijn via telefoon of fax, beide onder het nummer 020-662 73 77, of via e-mail: luzi@abraham.net

Samenvatting

Een tandarts schrijft:
Geachte mevrouw Abraham- Inpijn,
Graag wil ik u de volgende casus voorleggen: een patiënt van 49 jaar, gezond voor zover hij zelf weet, geen bijzonderheden uit anamnese. Sport behoorlijk intensief. Wat gespannen voor behandeling. Wilde voorheen om deze reden altijd verdoving, maar sinds de afgelopen 3 behandelingen (in een paar jaar tijd) heeft de patiënt in toenemende mate last van klachten na behandeling die hij zelf relateert aan de verdoving. Er zijn zowel in de boven als onderkaak restauraties gemaakt met verdoving, dus de plaats van anesthesie lijkt mij niet het probleem. Eind 2012 heeft patiënt na behandeling met verdoving direct na het verlaten van de stoel en nog diezelfde dag last gehad van duizeligheid. Augustus 2013 is dit nogmaals gebeurd, alleen toen hebben de klachten een week aangehouden. November 2013 zelfde verhaal, dit keer zelfs 4 maanden last gehouden van duizeligheidsklachten.
U begrijpt, patiënt wil niet meer met verdoving behandeld worden. Er was nu weer een caviteit die gevuld moest worden en dat hebben we dus zonder verdoving gedaan. Dat ging prima, maar ik verwacht in de toekomst dat er zeker een keer verdoving gebruikt moet worden bv bij extractie of bij een endo.
Kunt u mij adviseren wat te doen in deze casus?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Tandartspraktijk 2/2015Naar de uitgave