Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | De kennis-makers | Uitgave 8/2015

Bijzijn XL 8/2015

‘Diagnostiek is het hart van het vak’

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 8/2015
Auteur:
Martine Steen
Belangrijke opmerkingen
Tekst: Martine Steen is arts en mindfulnesstrainer en werkte de afgelopen jaren in het Radboud UMC voor Mindfulness. Momenteel heeft zij haar eigen mindfulnesspraktijk in Wijk bij Duurstede, www.​Steenmindfulness​.​nl.

Samenvatting

De taak van de wetenschap is feiten voor schijn en bewijzen voor indrukken in de plaats te stellen (John Ruskin). Binnen de verpleegkunde ontwikkelt de wetenschap zich met sprongen. Maar wie zijn de mannen en vrouwen daarachter, de kennis-makers? Wat is hun passie, waar winden ze zich over op, wat inspireert hen. En vooral: wat doen ze voor de patiëntenzorg? In dit nummer: Wolter Paans, Lector Verpleegkundige Diagnostiek aan de Hanzehogeschool in Groningen. ‘Ik wil graag een cultuur kweken waarin de nieuwe kennisdragers staan te trappelen.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2015

Bijzijn XL 8/2015 Naar de uitgave

Ziektebeelden en symptomen

Reumatische aandoeningen