Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Veranderkracht | Uitgave 8/2015

Bijzijn XL 8/2015

Trouw blijven aan je werkwaarden!

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 8/2015
Auteur:
Dr. Pieternel Dijkstra
Belangrijke opmerkingen
Tekst: Dr. Pieternel Dijkstra, psycholoog, schrijfster, onderzoekster en docent. Zie ook www.​pieterneldijkstr​a.​nl.

Samenvatting

In 2015 gaat er veel veranderen voor verpleegkundigen en verzorgenden. Door de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO) krijgen veel zorgprofessionals te maken met veranderingen in hun organisatie, team, taken en verantwoordelijkheden. Leuk of niet, je hebt het er als zorgprofessional maar mee te doen. In deze veranderreeks komen tien onderwerpen aan de orde die je kunnen helpen om je ‘veranderkracht’ te ontdekken. Weet je hoe veranderingen in elkaar zitten en hoe je ermee kunt omgaan, dan wordt veranderen een stuk makkelijker.
In deze aflevering gaat het over je werkwaarden. Werkwaarden zijn die dingen die je belangrijk vindt in je werk. Dat is een belangrijk onderwerp. Want als je werk verandert, kan het zijn dat je werkwaarden in de knel komen. Dan wordt je werk ineens minder leuk en bevredigend. Het terugvinden van de betekenis in je werk is dan van cruciaal belang.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2015

Bijzijn XL 8/2015 Naar de uitgave

Report

Media

Ziektebeelden en symptomen

Reumatische aandoeningen