Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Uitgave 4/2012

Kind & Adolescent Praktijk 4/2012

DIAGNOSTIEK EN INDICATIESTELLING BIJ ADOLESCENTEN MET EEN BORDERLINE PERSOONLIJKHEIDSSTOORNIS

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 4/2012
Auteur:
Drs. J.R. Noorloos
Belangrijke opmerkingen
over de auteur

samenvatting

Het is belangrijk om al in de adolescentie een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS ) te kunnen vaststellen, zodat vroegtijdig adequate hulp geboden kan worden. Als aanvulling op regulier psychiatrisch en psychologisch onderzoek wordt een BPS -screeningsinstrument voorgesteld en wordt ingegaan op diagnosestelling, classificatie en gespecialiseerde diagnostiek bij jongeren met BPS . De benodigde stappen zijn zodanig omschreven en geordend in een stroomschema dat ook collega’s in de kinder- en jeugdzorg die weinig met persoonlijkheidsproblematiek te maken hebben, houvast krijgen hoe te handelen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

Kind & Adolescent Praktijk 4/2012 Naar de uitgave

Ten Geleide

BYE

Psychobellettrie

GROEIVREES