Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Uitgave 4/2012

Kind & Adolescent Praktijk 4/2012

STAPSTENEN een stabilisatietraining voor chronisch getraumatiseerde meisjes met gedragsproblemen

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 4/2012
Auteurs:
Drs. L.E.W. Leenarts, Drs. L.M. Kroneman, Drs. R. Beer, Prof. dr. Th.A.H. Doreleijers, Drs. R.J.L. Lindauer
Belangrijke opmerkingen
De interventie wordt middels een opleiding van twee dagen (train de trainer) beschikbaar gesteld aan geïnteresseerden door LSG-Rentray, een intersectorale jeugdzorginstelling.

samenvatting

Meer dan 80% van de meisjes die vanwege forse gedragsproblemen zijn opgenomen in een gesloten jeugdzorginstelling heeft een verleden dat wordt gekenmerkt door chronische traumatisering. Naast deze gedragsproblemen is vaak sprake van veel comorbiditeit. In Nederland blijken geen interventies te bestaan die specifiek zijn gericht op het problematische gedrag dat gerelateerd is aan chronische traumatisering, of deze interventies blijken onvoldoende effect te hebben. Dit artikel beschrijft – aan de hand van casuïstiek – de theoretische achtergrond en de opzet van een recentelijk ontwikkelde training gericht op vermindering van het problematische gedrag van deze kwetsbare doelgroep.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

Kind & Adolescent Praktijk 4/2012 Naar de uitgave

Ten Geleide

BYE

GEZIEN EN GELEZEN

Depresie bij kinderen