Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2019 | Artikel | Uitgave 1/2019

Bijblijven 1/2019

Deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2019
Auteurs:
Gé A. Donker, Evelien Hartman
Dat is al een flinke tijd geleden. Als tropenarts in Tanzania kreeg ik in 1982 de kans in samenwerking met de British Medical Research Council multiple drug treatment voor tuberculose en lepra te starten in ruil voor het nauwkeurig bijhouden van gegevens voor dit instituut over de effecten daarvan. Dit verkortte de behandelingen voor die ziekten aanzienlijk en vergrootte het behandelsucces. Voor mij was dit ongemerkt ook het begin van een wetenschappelijke carrière. Fantastisch en inspirerend onderzoek natuurlijk als je zo snel de resultaten in je werk als arts terug ziet. Een betere patient compliance met kortere kuren, minder resistentie en het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje, dus ook de bushdokters in de omgeving stuurden hun tuberculose- en leprapatiënten naar ons toe. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

Bijblijven 1/2019 Naar de uitgave