Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Beleid | Uitgave 8/2014

GZ - Psychologie 8/2014

De stelselwijziging verloopt moeizaam, maar biedt ook kansen

Stand van zaken na één jaar basis GGZ en gespecialiseerde GGZ

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 8/2014
Auteur:
Jorn hövels
Belangrijke opmerkingen
Jorn hövels, journalist

Samenvatting

In navolging van de afspraken uit het Bestuurlijk Akkoord (BA) is de GGZ in januari 2014 gewijzigd in een zorgstelsel waarin de voormalige eerste en tweede lijn plaats hebben gemaakt voor de Generalistische Basis GGZ en de gespecialiseerde GGZ. Daarmee vindt een zorgverschuiving plaats van de vroegere tweede lijn naar de basis GGZ en de huisarts. Althans, dat is de ambitie. In hoeverre is de doelstelling uit het BA al gerealiseerd? Vier zorgaanbieders geven hun visie op het verloop van de ingezette stelselwijziging.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2014

GZ - Psychologie 8/2014 Naar de uitgave