Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Dossier | Uitgave 3/2016

TVZ - Verpleegkunde in praktijk en wetenschap 3/2016

De Nieuwe GGZ

Tijdschrift:
TVZ - Verpleegkunde in praktijk en wetenschap > Uitgave 3/2016
Auteur:
Rob Keukens
Belangrijke opmerkingen
Rob Keukens, Coördinator Opleiding Sociaal Psychiatrische Verpleegkunde Hogeschool Arnhem en Nijmegen, rt.keukens@han.nl
Meer informatie
groups/1626526594301508/
Boek: Goede GGZ! Hierin beschrijven de initiatiefnemers van De Nieuwe GGZ (Philippe Delespaul, Michael Milo, Frank Schalken, Wilma Boevink en Jim van Os) het ontstaan, de doelen en de praktijk van De Nieuwe GGZ.

Samenvatting

De geestelijke gezondheidszorg maakt roerige tijden door. Het huidige aanbod is niet in lijn met de behoeften en verwachtingen van mensen en daarbij is het systeem te groot en te bureaucratisch. Mensen met hulpvragen worden daardoor te vaak gezien als een verzameling symptomen aan wie verantwoordelijkheid wordt ontnomen. Kortom: de ggz zit in een crisis. In dit klimaat lijkt het initiatief De Nieuwe GGZ tot bloei te komen. TvZ sprak met Michael Milo, van huis uit gz-psycholoog en tegenwoordig vooral actief op het gebied van Digitale Transformatie. Hij is een van de initiatiefnemers van De Nieuwe GGZ.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TVZ en TVV online Buurtzorg

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Basisacademy hbo-V

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

TVZ - Verpleegkunde in praktijk en wetenschap 3/2016 Naar de uitgave