Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Journaal | Uitgave 6/2016

Huisarts en wetenschap 6/2016

De kwaliteit van onze kwaliteitsindicatoren

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 6/2016
Auteur:
Nadine Rasenberg

Samenvatting

Iedere huisarts zal het gevoel herkennen afgerekend te worden op kwaliteitsindicatoren. Vaak zijn er ook redenen te bedenken waarom een bepaalde kwaliteitsindicator niet passend is, zoals ‘mijn patiënten zijn zieker of ouder.’ Het lijkt vanzelfsprekend dat bij onderzoek naar kwaliteitsindicatoren rekening wordt gehouden met de ‘case-mix’ die een dokter ziet op zijn spreekuur. Calsbeek et al. onderzochten verschillende case-mixfactoren die de kwaliteitsindicatoren van diabetes kunnen beïnvloeden. Alleen voor BMI en burgerlijke staat werd een significant verband gevonden met de HbA1c-waarde.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2016

Huisarts en wetenschap 6/2016 Naar de uitgave