Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2016 | Praktijk | Uitgave 4/2016

Pallium 4/2016

De hamer en de spijker

Tijdschrift:
Pallium > Uitgave 4/2016
Auteurs:
Marjan de Gruijter, Wim van As, Aart te Velde
Belangrijke opmerkingen
Door Marjan de Gruijter, Wim van As en Aart te Velde*
* Namens de consultatieteams IJssel-Vecht en Noordoost Overijssel: Marjan de Gruijter, specialist ouderengeneeskunde, kaderarts palliatieve zorg en voorzitter van het team Zwolle, Wim van As, huisarts, kaderarts palliatieve zorg en voorzitter van het team Hardenberg en Aart te Velde, tot 1 juni 2016 coördinator van het Netwerk Palliatieve Zorg regio IJssel-Vecht en Noordoost Overijssel.

Samenvatting

De documentaire over de Levenseindekliniek, die begin dit jaar tijdens de Week van de Euthanasie door de NPO werd uitgezonden, is al veel besproken. In de consultatieteams palliatieve zorg van Zwolle en Hardenberg leidde de uitzending tot een gesprek over de vraag wat het effect van die uitzending voor de alledaagse zorgverlening is. Er ontstond een fundamentele discussie over de vraag hoe euthanasie zich verhoudt tot palliatieve zorg. Moet palliatieve zorg, als wijze van omgaan met ondraaglijk lijden, niet wat meer aandacht krijgen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Pallium

Pallium volgt de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Daarbij is de praktijk de belangrijkste leidraad. Hoewel de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen vooral betrekking hebben op de zorg voor stervenden, streeft de redactie ernaar een breder spectrum van palliatieve zorgverlening te beschrijven.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Pallium 4/2016 Naar de uitgave

Uit de praktijk

Advance care planning