Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2018 | OriginalPaper | Uitgave 4/2018

GZ - Psychologie 4/2018

De behandeling van religieuze dwang

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 4/2018
Auteurs:
Douwe Visser, Gerben Beldman
Belangrijke opmerkingen
OVER DE AUTEURS
Douwe Visser is in opleiding tot gz-psycholoog bij de RINO Groep in Utrecht en werkt bij Eleos, specialist in christelijke GGZ. In her verleden behandelde hij veel OCS bij het Altrecht Academisch Angstcentrum.
Gerben Beldman is klinisch psycholoog, Supervisor VGCT en hoofddocent Angst & Stemming aan de gz-opleiding van het RCSW in Nijmegen. Hij behandelt patiënten en heeft een eigen opleidingsbureau (www.​beldmanopleiding​en.​nl).

Samenvatting

In de praktijk is religieuze dwang een lastig te behandelen dwangstoornis. Ook cognitieve gedragstherapie lijkt daarbij weinig effectief. Wat maakt religieuze dwang zo behandelresistent en hoe kan de behandeling van religieuze dwang verbeterd worden?

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

GZ - Psychologie 4/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Het dak op

Nieuws uit de wetenschap

De therapeutische alliantie