Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2018 | referaat | Uitgave 9/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 9/2018

Communicatie tussen bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en huisartsen bij de behandeling van musculoskeletale aandoeningen

Interprofessional communication concerning work-related musculoskeletal disorders: a qualitative study

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 9/2018
Auteur:
Karolien van Nunen
Belangrijke opmerkingen
S. Beyer, T. Gouyet, V. Daubas Letourneux, E. Mener, S. Huge, A. Petit, C. Begue. J Occup Rehabil Epub 2018 Feb 06. Doi: 10.1007/s10926-018-9755-0.

Samenvatting

Het aanpakken van musculoskeletale aandoeningen (MSA’s) vereist samenwerking tussen de verschillende betrokken zorgverstrekkers. In dit onderzoek van Franse bodem is nagegaan op welke manier de communicatie verloopt tussen de bedrijfsarts, de verzekeringsarts en de huisarts bij de behandeling van MSA’s. Een kwalitatieve onderzoeksmethode werd gebruikt. Bij zeventien bedrijfsartsen verbonden aan een bedrijf of een arbodienst, werd een semigestructureerd interview afgenomen. De resultaten van dit onderzoek reflecteren met andere woorden de visie van de bevraagde bedrijfsartsen op het verloop van de communicatie; verzekerings- en huisartsen werden niet bevraagd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 9/2018 Naar de uitgave