Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2018 | voor de praktijk | Uitgave 9/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 9/2018

Werken aan betere arbeidsgerichte zorg: wat vinden knieprothesepatiënten bevorderende en belemmerende factoren voor terugkeer naar werk?

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 9/2018
Auteurs:
Christiaan Mollema, Paul Kuijer

Samenvatting

In Nederland neemt het aantal totale knieprothesepatiënten de komende jaren sterk toe. Het RIVM verwacht een stijging van 300% tot een aantal van 57.900 per jaar in 2030.1 De helft van deze patiënten is dan jonger dan 65 jaar. Deze ‘jonge’ patiënten vinden het belangrijk om weer te werken na hun operatie.2 Dit aantal is mogelijk nog groter, als ook de pensioengerechtigde leeftijd verder stijgt.3 Over wat de kenmerken zijn van effectieve arbeidsgerichte zorg is weinig bekend.3 Het doel van deze studie is om vast te stellen wat totale knieprothesepatiënten die door een bedrijfsarts zijn begeleid ervaarden als belemmerende en bevorderende factoren voor werkhervatting. Twee groepen patiënten zijn vergeleken: een groep die binnen zes maanden weer volledig aan het werk was tegenover een groep die langer dan zes maanden nodig had om volledig te werken.4

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 9/2018 Naar de uitgave