Gepubliceerd in:
01-12-2011 | Kort Bestek
Boerenkool of sushi?
Zorgverzekeraars
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in:
Skipr
|
Uitgave 12/2011
Log in om toegang te krijgen
Extract
Is goede voeding een kwaliteitsaspect dat zorgverzekeraars zouden moeten meewegen bij hun onderhandelingen met zorgaanbieders? Nee, vindt Hans Wiegel. “Wij sturen op de kwaliteit van de medische ingrepen, niet of patiënten en bewoners boerenkool of sushi te eten krijgen”, aldus de scheidend voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) tijdens de recente jubileumbijeenkomst van de Vereniging Keukenmanagement Gezondheidszorg (VKGE). Dat goede voeding bijdraagt aan kwalitatief betere zorg en lagere kosten, wilde Wiegel best beamen, maar, zo betoogde hij: “Ieder zijn vak. Moeten zorgverzekeraars bepalen wat patiënten en bewoners te eten krijgen?” Als Wiegel werkelijk denkt dat er in de Nederlandse zorg sushi wordt geserveerd, ware het inderdaad beter van niet. …