Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Skipr 12/2011

01-12-2011 | Kort Bestek

Boerenkool of sushi?

Zorgverzekeraars

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Skipr | Uitgave 12/2011

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Is goede voeding een kwaliteitsaspect dat zorgverzekeraars zouden moeten meewegen bij hun onderhandelingen met zorgaanbieders? Nee, vindt Hans Wiegel. “Wij sturen op de kwaliteit van de medische ingrepen, niet of patiënten en bewoners boerenkool of sushi te eten krijgen”, aldus de scheidend voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) tijdens de recente jubileumbijeenkomst van de Vereniging Keukenmanagement Gezondheidszorg (VKGE). Dat goede voeding bijdraagt aan kwalitatief betere zorg en lagere kosten, wilde Wiegel best beamen, maar, zo betoogde hij: “Ieder zijn vak. Moeten zorgverzekeraars bepalen wat patiënten en bewoners te eten krijgen?” Als Wiegel werkelijk denkt dat er in de Nederlandse zorg sushi wordt geserveerd, ware het inderdaad beter van niet. …
Metagegevens
Titel
Boerenkool of sushi?
Zorgverzekeraars
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-12-2011
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Skipr / Uitgave 12/2011
Print ISSN: 1876-8695
Elektronisch ISSN: 2211-8772
DOI
https://doi.org/10.1007/s12654-011-0172-7

Andere artikelen Uitgave 12/2011

Skipr 12/2011 Naar de uitgave

Kort Bestek

200.000