Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2017 | Commentaar | Uitgave 7/2017

Huisarts en wetenschap 7/2017

Bloeddruk meten zonder wittejasseneffect

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2017
Auteur:
dr. Mark van der Wel
Belangrijke opmerkingen
Radboudumc, afdeling Eerstelijnsgeneeskunde, Nijmegen: dr. M.C. van der Wel, huisarts-onderzoeker • Correspondentie: mark.vanderwel@radboudumc.nl • Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

De gewone bloeddrukmetingen in de spreekkamer van de huisarts leiden bij sommige patiënten tot wittejassenhypertensie en daardoor tot overdiagnostiek en overbehandeling. Daarom is de afgelopen vijftien jaar veel onderzoek gedaan naar een nieuwe vorm van bloeddruk meten in de praktijk: serieel, automatisch meten in afwezigheid van medisch personeel.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2017

Huisarts en wetenschap 7/2017 Naar de uitgave