Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2011 | Uitgave 4/2011

Kind & Adolescent Praktijk 4/2011

Alternatief voor een klinische opname, een zweedse methodiek

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 4/2011
Auteur:
Drs. Els den Teuling
Belangrijke opmerkingen
Kinder- en jeugdpsychiater
Drs. E.C.M. den Teuling, kinder- en jeugdpsychiater, woont en werkt sinds januari 2009 in Zweden in de provincie Värmland. Zij is verbonden aan De Landsting, een instelling die in opdracht van de regering de gehele gezondheidszorg van een provincie verzorgt. De kinder- en jeugdpsychiatrische afdeling vormt een onderdeel van de divisie psychiatrie

samenvatting

Een klinische opname in de kinder- en jeugdpsychiatrie is in de Zweedse provincie Värmland heel uitzonderlijk. Daar heeft men in 2001 de klinische plaatsen omgezet naar Intensieve Multidisciplinaire Behandeling. Twee (dag)klinische crisisplaatsen kunnen op indicatie worden geopend. In dit artikel wordt beschreven wat de opnamevervangende Intensieve Multidisciplinaire Behandeling inhoudt, wat de voor- en nadelen zijn en wanneer toch wordt overgegaan tot dag- of klinische opname. Toegankelijkheid tot de hulpverleners voor ouders en patiënten vormt de kracht van deze behandelmethodiek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2011

Kind & Adolescent Praktijk 4/2011 Naar de uitgave

Psychobellettrie

In het kruis getast