Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

8 Premaligne en maligne huidafwijkingen

Auteurs : dr. J.N. Keeman, dr. B.C. Vrouenraets

Gepubliceerd in: Kleine chirurgische ingrepen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samevatting

Geen maligne gezwel is zo gemakkelijk toegankelijk voor een ‘kleine’ chirurgische ingreep als juist de maligne huidafWijking. Indien pathologisch onderzoek wordt nagelaten ontstaat na een te krappe – microscopisch irradicale – excisie een recidief. De premaligne en maligne huidafwijkingen moeten met uiterste omzichtigheid worden benaderd en mogen alleen behandeld worden indien ook pathologisch onderzoek verricht kan worden. Verwijdering en/of coagulatie zonder pathologisch onderzoek bij de geringste verdenking op een maligne afwijking is een kunstfout.
Literatuur
go back to reference Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO. Richtlijn Behandeling van patiënten met basaalcelcarcinoom. Alphen aan den Rijn: Van Zuiden Communications, 2003. Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO. Richtlijn Behandeling van patiënten met basaalcelcarcinoom. Alphen aan den Rijn: Van Zuiden Communications, 2003.
go back to reference Vereniging van Integrale Kankercentra, Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO. Richtlijn Melanoom van de huid. Alphen aan den Rijn: Van Zuiden Communications, 2005. Vereniging van Integrale Kankercentra, Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO. Richtlijn Melanoom van de huid. Alphen aan den Rijn: Van Zuiden Communications, 2005.
Metagegevens
Titel
8 Premaligne en maligne huidafwijkingen
Auteurs
dr. J.N. Keeman
dr. B.C. Vrouenraets
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1382-2_8