Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

7 De pasgeborene met gezondheidsproblemen

Auteur : A.E.J. Theelen

Gepubliceerd in: Leerboek kinderverpleegkunde

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Met het begrip ‘pasgeborene met gezondheidsproblemen’ worden in het kader van dit boek bedoeld: premature zuigelingen (geboren voor de 37e week van de zwangerschap), dysmature zuigelingen (het gewicht is te laag in verhouding tot de zwangerschapsduur) en serotiene zuigelingen (geboren na de 42e week van de zwangerschap). Daarnaast kan de à terme pasgeborene gezondheidsproblemen hebben als gevolg van aangeboren afwijkingen, de conditie van de moeder tijdens de zwangerschap, en als gevolg van de bevalling.
Literatuur
go back to reference Geluk A, Boode W-P de. Vroeg geboren. Als je kindje voor de uitgerekende datum geboren wordt. Utrecht; Lifetime; 2005. Geluk A, Boode W-P de. Vroeg geboren. Als je kindje voor de uitgerekende datum geboren wordt. Utrecht; Lifetime; 2005.
go back to reference Heyden Z van der, Gerritsma E. De couveuse, een wieg in het ziekenhuis. Leidschendam: VOC; [z.j.]. Heyden Z van der, Gerritsma E. De couveuse, een wieg in het ziekenhuis. Leidschendam: VOC; [z.j.].
go back to reference Klaus MH, Klaus PH. Je wonderbaarlijke baby. Wat een pasgeboren kind al kan. Amsterdam: Thoeris; 2005. Klaus MH, Klaus PH. Je wonderbaarlijke baby. Wat een pasgeboren kind al kan. Amsterdam: Thoeris; 2005.
Metagegevens
Titel
7 De pasgeborene met gezondheidsproblemen
Auteur
A.E.J. Theelen
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1432-4_7