Skip to main content
Top
Gepubliceerd in:
Omslag van het boek

1997 | OriginalPaper | Hoofdstuk

19 Bij het helpen van een zorgvrager bij het eten en het drinken

Toelichting

Auteurs : G. Afink, J. Oldenburger, K. van Meer, J. van Neijenhof, J.H.J. De Jong, J. Groenhof

Gepubliceerd in: Vaardigheden basiszorg

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Optimale voeding verbetert de voedingstoestand en maakt de zorgvrager sterker. De kans dat de gezondheidsproblemen eerder of gemakkelijker verdwijnen neemt daarmee toe. Om een goede voorlichting over voeding te kunnen geven is niet alleen inzicht nodig in de benodigde voedingsstoffen maar ook in de speciale eisen die aan de voeding van een zieke hulpvrager worden gesteld. Het al dan niet inschakelen van de arts of diëtist is afhankelijk van de verpleegsituatie.
Metagegevens
Titel
19 Bij het helpen van een zorgvrager bij het eten en het drinken
Auteurs
G. Afink
J. Oldenburger
K. van Meer
J. van Neijenhof
J.H.J. De Jong
J. Groenhof
Copyright
1997
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1160-6_19