Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

18 Voedingsstoornissen

Auteur : J.H. Vrijenhoek

Gepubliceerd in: Pathologie en geneeskunde voor fysiotherapie, bewegingstherapie en ergotherapie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samevatting

In de voeding zijn voor een goede gezondheid ongeveer vijftig stoffen onontbeerlijk, te weten de bekende vitamines, de tien essentiële aminozuren (aminozuren die in voldoende mate in de voedseleiwitten aanwezig moeten zijn omdat de lever deze aminozuren niet zelf kan maken) en een groot aantal elementen. In dit hoofdstuk worden de belangrijkste voedingsstoffen besproken: eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines, water en mineralen. Vervolgens komen in het kort enkele voedingsstoornissen aan bod en wordt de mogelijke relatie tussen voeding en kanker weergegeven.
Metagegevens
Titel
18 Voedingsstoornissen
Auteur
J.H. Vrijenhoek
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1602-1_18