Skip to main content
Top

2018 | OriginalPaper | Hoofdstuk

11 Een opname op sociale indicatie

Auteurs : Alette Kleinsman, Nico Kaptein

Gepubliceerd in: Veiligheid in de GGZ

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De uitkomst was dramatisch, maar het had nog veel erger kunnen zijn. Wat ik mezelf kwalijk neem is dat ik te lang heb gewacht met het stellen van kritische vragen. Je gaat er vanuit dat je collega’s zorgvuldig hebben gekeken maar dat is dus niet altijd zo. En zelf luister je in een drukke dienst minder goed naar je gevoel, heb ik ervaren. Iedereen gebruikte dezelfde argumenten om geen verder onderzoek te doen maar met de juiste informatie waren die argumenten meteen door te prikken. En dan word je ook nog geconfronteerd met de weerstand bij somatische dokters tegen psychiatrische patiënten.
Literatuur
go back to reference Leistikow, I. (2014). Voorkomen is beter, Leren van calamiteiten in de zorg. Diagnosis Uitgevers, Leusden. Leistikow, I. (2014). Voorkomen is beter, Leren van calamiteiten in de zorg. Diagnosis Uitgevers, Leusden.
go back to reference Willemsen, R., E. Stolper en Y. van Leeuwen (2013). Twijfel aan diagnose is goed. Medisch Contact 2013; juni: 1304-7 Willemsen, R., E. Stolper en Y. van Leeuwen (2013). Twijfel aan diagnose is goed. Medisch Contact 2013; juni: 1304-7
Metagegevens
Titel
11 Een opname op sociale indicatie
Auteurs
Alette Kleinsman
Nico Kaptein
Copyright
2018
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2040-0_11