Skip to main content
main-content
Top

11-03-2015 | Nieuws

‘Zorgverzekeraars stellen merkwaardige eisen aan fysiotherapeut’

Volgens het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) stellen diverse zorgverzekeraars merkwaardige eisen aan fysiotherapeuten in de nieuwe contracten 2015. Eisen die direct van invloed zijn op de dagelijkse praktijk, en dus op het werken van de fysiotherapeut en de relatie met de patiënt.

Zowel de patiënt als de fysiotherapeut wordt daar niet beter van volgens het KNGF. De vereniging heeft de meest opvallende zaken in kaart gebracht.

Contracteren Fysiotherapie 2015

Een van de dingen die volgens het KNGF niet door de beugel kan is de eis rond het behandelgemiddelde. De prestatie van de fysiotherapeut wordt door zorgverzekeraars beoordeeld aan de hand van een behandelingsgemiddelde. Gespecialiseerde praktijken komen met dit gemiddelde niet uit de voeten. Bij het niet voldoen aan het behandelgemiddelde wordt de vergoeding voor de fysiotherapeut echter gekort of zelfs niet verleend.

 

Hieronder volgt de top-5 van merkwaardige eisen die volgens het KNGF door verschillende zorgverzekeraars worden gesteld aan fysiotherapeuten.

Top-5

  1. Spreekverbod
  2. Vragenlijsten
  3. Behandelgemiddelde
  4. Restitutietarief
  5. Screening en intake

Ga voor een toelichting op deze top-5 naar FysioNet.

 

Bron: Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)

 

Meer artikelen over Algemeen.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.