Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Ontmoeting | Uitgave 3/2014

Denkbeeld 3/2014

Zondagmorgen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2014
Auteur:
José Van Dijk
Belangrijke opmerkingen
Beeld Simon Van Kessel/Twinmedia

Samenvatting

Op 28 augustus jl. is mijn vader overleden, op 86-jarige leeftijd. De laatste tien jaar van zijn leven had hij de ziekte van Alzheimer. Vier jaar geleden woonde hij nog bij mijn moeder thuis. Als ik tegenover mijn vader zat, vroeg ik me af wat er nog van hem over was. En hoe zag hij mij? Ik moest er vaak naar raden. De woorden die mijn vader niet meer kon vinden, wilde ik proberen te vinden. En toen mijn moeder vertelde over een voorval dat thuis had plaatsgevonden, heb ik dat gebruikt. Ik ben in mijn vaders huid gekropen in de hoop zijn worsteling van toen, én die van mijn moeder, recht te doen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Denkbeeld 3/2014 Naar de uitgave