Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Van de redactie | Uitgave 1/2015

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2015

Winterblues

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 1/2015
Auteur:
dr. Hester Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
dr. Hester Vermeulen hoofdredacteur; stafadviseur en senior onderzoeker, afdeling Chirurgie, AMC Amsterdam; lid lectoraat EBN, Amsterdam School of Health Professions, Hogeschool van Amsterdam

Samenvatting

Of u nu wel of geen last heeft van de winterblues, na het lezen van dit themanummer heeft u vast een voorjaarsgevoel. Op dit moment is het gezondheidszorgbeleid erop gericht mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Mensen in hun eigen leefomgeving en in hun eigen huis te houden met hulp van naasten. Het klinkt fantastisch allemaal. Er wordt echter ook gewaarschuwd voor nadelige gevolgen. Overbelasting van mantelzorgers, huiselijk geweld en eenzaamheid zijn daar voorbeelden van. Interessante thema’s waar onderzoekers zich in vast kunnen bijten om antwoorden, instrumenten, interventies en innovaties te ontwikkelen om die negatieve gevolgen van het nieuwe beleid te beperken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2015 Naar de uitgave

Toepassing in de praktijk

Omgaan met eenzaamheid