Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Voor de praktijk | Uitgave 7/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 7/2015

Werken met handeczeem volgens de huidige richtlijnen

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 7/2015
Auteurs:
Drs. Anouk van Werkhooven, Prof. dr. Thomas Rustemeyer
Belangrijke opmerkingen
Drs. A. van Werkhooven is arts-onderzoeker bij VU Medisch Centrum, afdeling Dermatologie en ANIOS Ziekenhuispsychiatrie bij GGZ Centraal, locatie MC Groep Lelystad. Prof. dr. T. Rustemeyer is dermatoloog en professor Dermato-allergologie en Arbeidsdermatologie bij VU Medisch Centrum, afdeling Dermatologie. Correspondentieadres: a.vanwerkhooven@vumc.nl

Samenvatting

Handeczeem is één van de meest voorkomende beroepsziekten, is een grote last voor patiënten en heeft een grote impact op de samenleving. De NVAB-richtlijn geeft aanbevelingen voor het handelen van de bedrijfsarts bij de preventie van beroepsgebonden contacteczeem en bij opsporing, behandeling en sociaal-medische begeleiding van werknemers met contacteczeem.
De NVDV-richtlijn is een algemene richtlijn voor handeczeem en bevat een hoofdstuk ‘Arbeid’ met adviezen. De adviezen zijn voor een groot deel gebaseerd op de NVAB-richtlijn.
De NVDV-richtlijn is een algemene richtlijn voor handeczeem en bevat een hoofdstuk ‘Arbeid’ met adviezen. De adviezen zijn voor een groot deel gebaseerd op de NVAB-richtlijn.
Naast de in de huidige richtlijnen gegeven adviezen lijkt het zinvol te zijn om bij werknemers in risicoberoepen preventief educatie omtrent huidverzorging en preventie van handeczeem te organiseren. Tevens dient te worden gewaarschuwd voor niet-werkgerelateerde risicofactoren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 7/2015 Naar de uitgave

Hoofdredactioneel

Vinden wat je niet zoekt

Uitspraken tuchtcollege

Terug naar de martelkamer?