Skip to main content
main-content
Top

Over dit boek

Iedereen denkt wel eens negatief over zichzelf, dat is normaal. Maar als de hele dag door denkt dat je niet goed genoeg bent en daardoor slecht in je vel zit, is het tijd om er wat aan te doen.
Deze zelfbeeldtraining helpt je om meer zelfvertrouwen te krijgen. In deze groepstraining ga je samen met kinderen of jongeren die hetzelfde hebben en met je trainers de oefeningen uitvoeren.

Dit werkboek bevat materiaal dat je tijdens de groepstraining nodig hebt. Je vindt hierin informatie over het zelfbeeld, formulieren om in te vullen en omschrijvingen van de oefeningen.

Heel veel succes!

De boeken maken onderdeel uit van de KAP-reeks. Deze reeks biedt heldere en gefundeerde informatie over stoornissen en behandelmethoden voor kinderen- en jeugdpsychologen, orthopedagogen, kinder- en jeugdpsychiaters en andere hulpverleners.

Inhoudsopgave

Voorwerk

1. Bijeenkomst 1: Het zelfbeeld

Zusammenfassung
In deze eerste bijeenkomst maak je kennis met de trainers en groepsgenoten en heb je het samen over hoe jullie met elkaar omgaan. Daarnaast leer je wat meer over wat een zelfbeeld is en ga je in de groep vertellen waar jij negatief over denkt.
Paulien Peters

2. Bijeenkomst 2: Positieve herinneringen

Zusammenfassung
In deze bijeenkomst wordt er meer over het zelfbeeld verteld en ga je nadenken over positieve eigenschappen en herinneringen die je hieraan hebt.
Paulien Peters

3. Bijeenkomst 3: Imaginatie en zelfspraak

Zusammenfassung
In deze bijeenkomst gaan we het hebben over imaginatie (voorstellingsvermogen) en zelfspraak, en ga je voor het eerst hiermee oefenen.
Paulien Peters

4. Bijeenkomst 4: Lichaamshouding, gezichtsuitdrukking en muziek

Zusammenfassung
Deze keer voegen we nog twee onderdelen toe aan het oefenen: lichaamshouding, gezichtsuitdrukking en muziek.
Paulien Peters

5. Bijeenkomst 5: Combineren

Zusammenfassung
In deze bijeenkomst gaan we oefenen met het ‘combineren’ van het negatieve zelfbeeld en het tegengestelde zelfbeeld.
Paulien Peters

6. Bijeenkomst 6: Herhaling combineren

Zusammenfassung
Tijdens deze bijeenkomst ga je met de groep de oefening ‘combineren’ van vorige week met elkaar bespreken en herhalen. Ook ga je de komende week weer op dezelfde manier oefenen. Gebruik eventueel de uitleg van de vorige bijeenkomst.
Paulien Peters

7. Bijeenkomst 7: EHBO

Zusammenfassung
In deze bijeenkomst gaan we het hebben over de EHBO-maatregel.
Paulien Peters

Bijeenkomst 8: Nabespreken en afsluiten

Zusammenfassung
Deze laatste bijeenkomst wordt de EHBO-maatregel en het oefenen hiervan besproken. Daarnaast ga je de promoposter of je -filmpje presenteren en evalueren we de training.
Paulien Peters

Nawerk

Meer informatie