Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2013 | INTERVIEW | Uitgave 1/2013

Bijzijn XL 1/2013

‘We staan voor een grote omslag in de zorg’

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 1/2013
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
Tekst: Aliëtte Jonkers, medisch (wetenschaps)journalist. Zij schrijft artikelen voor medische vaktijdschriften, websites en uitgeverijen.
Beeld: Studio Oostrum
De zorg voor mensen met multimorbiditeit – meerdere chronische aandoeningen naast elkaar – gaat helemaal op de schop. Niet de richtlijnen die betrekking hebben op de afzonderlijke ziekten, maar het (sociale) functioneren van de patiënt moet leidend worden in een integrale behandeling. Dat betoogt prof. dr. Jan De Maeseneer, die hiermee ook een herleving van de verpleegkundige waarden ziet ontstaan. ‘We moeten toe naar meer focus op kwaliteit van leven en aandacht voor wat de patiënt met multimorbiditeit zélf wil. Dat past goed in de holistische benadering die verpleegkundigen hanteren.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

Bijzijn XL 1/2013 Naar de uitgave

NIEUWS > VAK EN WETENSCHAP

Rectificatie

BookReview

Media