Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

Gepubliceerd in:
Omslag van het boek

2013 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Voeding van enkele niet–Nederlandse bevolkingsgroepen

(oktober 1998)

Auteur: J.M. Stenvert

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

Diverse bevolkingsgroepen hebben in Nederland hun vaste woonplaats gevonden. Chinezen, Indonesiërs, Molukkers, Surinamers, Nederlandse Antillianen en Arubanen wonen al geruime tijd in Nederland.
Literatuur
go back to reference Bloois, T. de, e.a. (1988), De voeding van Turkse en Marokkaanse zuigelingen en peuters. Bunnik: Nationale Kruisvereniging. Bloois, T. de, e.a. (1988), De voeding van Turkse en Marokkaanse zuigelingen en peuters. Bunnik: Nationale Kruisvereniging.
go back to reference Bloois, T. de, e.a. (1988), Voedingsvoorlichting aan migranten ‘Ik zou wel stenen willen eten’, werkboek voor de diëtist. Bunnik: Nationale Kruisvereniging. Bloois, T. de, e.a. (1988), Voedingsvoorlichting aan migranten ‘Ik zou wel stenen willen eten’, werkboek voor de diëtist. Bunnik: Nationale Kruisvereniging.
go back to reference Bijman, C., en S. Peters. (1990), De voeding van Turken en Marokkanen in Nederland. Bunnik: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders; Den Haag: Voorlichtingsbureau voor de Voeding. Bijman, C., en S. Peters. (1990), De voeding van Turken en Marokkanen in Nederland. Bunnik: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders; Den Haag: Voorlichtingsbureau voor de Voeding.
go back to reference Drewes, M., e.a. (1987), Gezondheidsvoorlichting aan groepen migrantenvrouwen; algemeen deel. Bunnik: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders. Drewes, M., e.a. (1987), Gezondheidsvoorlichting aan groepen migrantenvrouwen; algemeen deel. Bunnik: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders.
go back to reference Drewes, M., e.a. (1987), Gezondheidsvoorlichting aan groepen migrantenvrouwen; thema Voeding. Bunnik: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders. Drewes, M., e.a. (1987), Gezondheidsvoorlichting aan groepen migrantenvrouwen; thema Voeding. Bunnik: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders.
go back to reference Gecer, Y., (1991), Voedingssamenstelling en portiegroottes van door Turken in Nederland veel gebruikte voedingsmidddelen en gerechten. Utrecht: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders. Gecer, Y., (1991), Voedingssamenstelling en portiegroottes van door Turken in Nederland veel gebruikte voedingsmidddelen en gerechten. Utrecht: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders.
go back to reference Graaff, F. de, (1995), Zorg aan buitenlanders? Deel van mijn vak. Utrecht: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders. Graaff, F. de, (1995), Zorg aan buitenlanders? Deel van mijn vak. Utrecht: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders.
go back to reference Mecking, S., en L. Stevens (1985), Voedselbereidingsgewoonten van Turkse huishoudens in Nederland, deel 1 en 2. Wageningen: Landbouwuniversiteit. Mecking, S., en L. Stevens (1985), Voedselbereidingsgewoonten van Turkse huishoudens in Nederland, deel 1 en 2. Wageningen: Landbouwuniversiteit.
go back to reference Mecking, S., en M. Vennegoor (1987), Voedsel– en bereidingsgewoonten van Marokkaanse huishoudens in Nederland. Wageningen: Landbouwuniversiteit. Mecking, S., en M. Vennegoor (1987), Voedsel– en bereidingsgewoonten van Marokkaanse huishoudens in Nederland. Wageningen: Landbouwuniversiteit.
go back to reference Stenvert, J. (1992), Variatielijsten voor Turkse en Marokkaanse diabeten, handleiding voor de diëtist. Utrecht: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders; Den Haag: Voorlichtingsbureau voor de Voeding. Stenvert, J. (1992), Variatielijsten voor Turkse en Marokkaanse diabeten, handleiding voor de diëtist. Utrecht: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders; Den Haag: Voorlichtingsbureau voor de Voeding.
go back to reference Ven, J. v.d. (1991), Voedingssamenstelling en portiegroottes van door Marokkanen in Nederland veel gebruikte voedingsmiddelen en gerechten. Utrecht, Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders. Ven, J. v.d. (1991), Voedingssamenstelling en portiegroottes van door Marokkanen in Nederland veel gebruikte voedingsmiddelen en gerechten. Utrecht, Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders.
go back to reference Bisscesseur, S. en N. Tjon–a–Ten (1992), Surinamers en de Nederlandse hulpverlening. Utrecht: Stichting Landelijke Federatie van Welzijnsorganisaties voor Suriname. Bisscesseur, S. en N. Tjon–a–Ten (1992), Surinamers en de Nederlandse hulpverlening. Utrecht: Stichting Landelijke Federatie van Welzijnsorganisaties voor Suriname.
go back to reference Epidemiologisch bulletin, themanummer diabetes mellitus (1996), Tijdschrift voor Volksgezondheid en Onderzoek in Den Haag 31, 2. Epidemiologisch bulletin, themanummer diabetes mellitus (1996), Tijdschrift voor Volksgezondheid en Onderzoek in Den Haag 31, 2.
go back to reference Graaff F. de. (1995), Zorg aan buitenlanders? Deel van mijn vak. Utrecht: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders. Graaff F. de. (1995), Zorg aan buitenlanders? Deel van mijn vak. Utrecht: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders.
go back to reference Karimbux, L. (1986), Surinaams kookboek. Utrecht: Luitingh. Karimbux, L. (1986), Surinaams kookboek. Utrecht: Luitingh.
go back to reference Novib, Exotische groente (1987), Leidschendam: De Balie; Den Haag: Xotus. Novib, Exotische groente (1987), Leidschendam: De Balie; Den Haag: Xotus.
go back to reference Sadhoeram, S. (1996), Hindoestanen en ‘hun’ suiker – Een onderzoek naar de prevalentie van diabetes mellitus en de voeding van Surinaamse Hindoestanen in Den Haag. Den Haag: GGD; Wageningen: Landbouwuniversiteit. Sadhoeram, S. (1996), Hindoestanen en ‘hun’ suiker – Een onderzoek naar de prevalentie van diabetes mellitus en de voeding van Surinaamse Hindoestanen in Den Haag. Den Haag: GGD; Wageningen: Landbouwuniversiteit.
go back to reference Sewgobind, M. (1982), Hindoes en uw omgeving, Utrecht: Stichting Lalla Rookh. Sewgobind, M. (1982), Hindoes en uw omgeving, Utrecht: Stichting Lalla Rookh.
go back to reference Sin–Nieveld, N. (1987), De Surinaamse keuken. Den Haag: BZZTôH. Sin–Nieveld, N. (1987), De Surinaamse keuken. Den Haag: BZZTôH.
go back to reference Stenvert, J.M. (1992), De voeding van Surinamers in Nederland. Utrecht: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders; Den Haag: Voorlichtingsbureau voor de Voeding. Stenvert, J.M. (1992), De voeding van Surinamers in Nederland. Utrecht: Bureau Voorlichting Gezondheidszorg Buitenlanders; Den Haag: Voorlichtingsbureau voor de Voeding.
go back to reference Stephen, H.J.M. (1985), Winti – Afro–Surinaamse religie en magische rituelen in Suriname en Nederland. Amsterdam: Karnak. Stephen, H.J.M. (1985), Winti – Afro–Surinaamse religie en magische rituelen in Suriname en Nederland. Amsterdam: Karnak.
go back to reference Voeding en eetgewoonten bij Surinaamse Hindoes (1985), Den Haag: Werkgroep Hindoeïsme. Voeding en eetgewoonten bij Surinaamse Hindoes (1985), Den Haag: Werkgroep Hindoeïsme.
go back to reference Miller, G.B. (1986), Chinees kookboek. Utrecht: Kosmos. Miller, G.B. (1986), Chinees kookboek. Utrecht: Kosmos.
go back to reference Made in Hong Kong (1987). Rotterdam: Museum voor Volkenkunde. Made in Hong Kong (1987). Rotterdam: Museum voor Volkenkunde.
go back to reference Benton, G. en H. Vermeulen (1987), De Chinezen. Muiderberg: Coutinho. Benton, G. en H. Vermeulen (1987), De Chinezen. Muiderberg: Coutinho.
go back to reference Ullmann, S. (1993), Kookkunst uit China: eetcultuur en recepten. Haarlem, Schuyt & Co. Ullmann, S. (1993), Kookkunst uit China: eetcultuur en recepten. Haarlem, Schuyt & Co.
go back to reference Zhu, Y. en E.J.C. Paardekooper (1996), Evenwichtige ingrediëntenverdeling kenmerkt Chinese voeding. Voedingsmiddelentechnologie, 23. Zhu, Y. en E.J.C. Paardekooper (1996), Evenwichtige ingrediëntenverdeling kenmerkt Chinese voeding. Voedingsmiddelentechnologie, 23.
go back to reference Avnon, R. (1986), De jiddische keuken. Utrecht: Kosmos. Avnon, R. (1986), De jiddische keuken. Utrecht: Kosmos.
go back to reference Boas, H. en Y. Colthof (1985), Wegwijs in het jodendom. Amsterdam: Servicebureau Marcus. Boas, H. en Y. Colthof (1985), Wegwijs in het jodendom. Amsterdam: Servicebureau Marcus.
go back to reference Cohen, E.W. (1993), Joods kookboek. Hedel: Librero Nederland b.v. Cohen, E.W. (1993), Joods kookboek. Hedel: Librero Nederland b.v.
go back to reference Friedman, R. (1989), De joodse vegetarische keuken. Den Haag: BZZTôH. Friedman, R. (1989), De joodse vegetarische keuken. Den Haag: BZZTôH.
go back to reference Hartogh, J. den (1993), De joodse weg. Zoetermeer: Boekencentrum. Hartogh, J. den (1993), De joodse weg. Zoetermeer: Boekencentrum.
go back to reference Polak, B. (1996), Recepten uit de joodse keuken. Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers. Polak, B. (1996), Recepten uit de joodse keuken. Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers.
Metagegevens
Titel
Voeding van enkele niet–Nederlandse bevolkingsgroepen
Auteur
J.M. Stenvert
Copyright
2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-0510-0_39