Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Hoofdartikel | Uitgave 3/2019

Vakblad Sociaal Werk 3/2019

Verslaving: nog steeds raadselachtig

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 3/2019
Auteur:
Els Noorlander
Belangrijke opmerkingen
Els Noorlander is psychiater met als specialisatie verslavingsproblematiek. Ze heeft in veel verschillende soorten hulpverlening gewerkt: ambulant en klinisch, gedwongen en vrijwillig, GGZ en justitie. Tot voor kort was zij werkzaam bij de Dubbel Diagnose afdeling De LooDDs in Poortugaal, onderdeel van Antesgroep.

Samenvatting

Laat u zich niets wijsmaken, van verslaving begrijpen we nog steeds niet alles. We weten er wel veel meer van, vergeleken met dertig jaar geleden. Zo veranderen de hersenen als gevolg van middelengebruik. En is een geïntegreerde behandeling mogelijk bij psychiatrische problematiek in combinatie met verslaving. Maar er zijn nog veel lege plekken. En wat betekent het voor de hulpverlening aan mensen die kampen met een verslaving?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Vakblad Sociaal Werk 3/2019 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Van de BPSW

Van de BPSW