Skip to main content
main-content
Top

08-08-2011 | Nieuws

Verpleegkundigen willen geen app om hulp te verlenen

Drie op de vier verpleegkundigen willen in hun vrije tijd niet de verplichting om in de gaten te houden of er in hun omgeving spoedgevallen zijn. Zij zien af van een speciale app op hun smartphone.

Dat blijkt uit de stelling op deze website. Deze haakte in op het nieuws dat IT-dienstverlener Logica een app heeft gebouwd, die levens zou kunnen redden. Met ´I am Florence´ krijgen mensen met medische ervaring, zoals artsen en verpleegkundigen, een signaal op hun smartphone als er een noodgeval in hun buurt is.

De app wordt geactiveerd zodra door omstanders een noodsituatie is gemeld aan een alarmcentrale. Iedere gebruiker in een cirkel van enkele honderden meters rond het noodgeval krijgt vervolgens een bericht met informatie over de locatie, de aard van het ongeval en de dichtstbijzijnde nooduitrusting, zoals waar een defibrillator zich bevindt.

Op de stelling ‘Elke verpleegkundige moet op haar smartphone een app 'Florence' downloaden zodat ze altijd hulp kan verlenen’ antwoordde 75 procent van de verpleegkundigen dat ze zo’n app liever niet heeft.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.