Skip to main content
Top

15-05-2014 | Nieuws

‘Verpleegkundigen hebben invloed’

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

“Verpleegkundigen zelf zijn zich niet altijd bewust van de invloed die ze hebben op de herkenning, het beloop en de prognose van problemen van patiënten.” Dat stelt Marieke Schuurmans, hoogleraar verplegingswetenschap UMC en Chief Nursing Officer van het ministerie van VWS. Ze zei dit deze week tijdens de Dag van de Verpleging (12 mei).

Marieke Schuurmans is ook ambassadeur van Change Day Nederland op 26 juni dit jaar. Verpleegkundigen hebben massaal beloften gemaakt voor Change Day Nederland. Met name wijkverpleegkundigen. Zij hebben maar liefst 30 procent  van alle beloften tot nu toe gedaan.

Grootste beroepsgroep 

Hoewel verpleegkundigen de grootste beroepsgroep in de gezondheidszorg vormen, wordt hun bijdrage aan de zorg niet altijd op waarde geschat, stelt Marieke Schuurmans.

Change Day is een belangrijke kans om te laten zien waar mensen in de zorg zich dagelijks voor inzetten. Op de website worden posters, briefkaarten en artikelen aangeboden die gratis gebruikt kunnen worden om de boodschap verder te verspreiden.

Zie ook de belofte van Marieke Schuurmans

Auteur(s): Adri van Beelen

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.